X

Råd om hvordan du pusser hundens tenner LES MER
Råd om hvordan du pusser hundens tenner

Jevnlig tannpuss er en god måte å hindre tannkjøttsykdom på, og vil holde hundens tenner og tannkjøtt sunt og friskt.

Ved å introdusere tannpuss langsomt, kan du hjelpe hunden med å lære og like det – eller i det minste å tolerere det!

Du trenger:
  • En hundetannbørste med mellomstive børstestrå.
  • Et stille område med få eller ingen forstyrrelser.
  • Massevis av tålmodighet.
  • Hundetannpasta – mennesketannpasta er ikke bra for hunder, fordi den inneholder fluor, som er giftig for hunder.
  • Rene hender og korte negler – for hundens sikkerhet.
  • Litt vann.
DentaStix® Dentastix

Finn ut mer om hvordan Pedigree® DentaStix® kan gi bedre beskyttelse mot tannkjøttsykdom.

LES MER
Hvordan Pedigree® DentaStix® bekjemper dannelse av tannstein

Det er et trist faktum at 8 av 10 hunder har tannkjøttsykdom. Det fører ofte til smertefulle og dyre behandlinger. Pedigree® DentaStix® reduserer dannelsen av tannstein med opptil 80 % ved daglig fôring.

Pedigree® Dentastix® er tilgjengelig i forskjellige størrelser til forskjellige hunder (Small, Medium og Large). De både smaker godt og er sukkerfrie, og en mellomstor DentaStix® inneholder kun 82 kalorier.

Hvordan fungerer Pedigree DentaStix®?

Det er en kombinasjon av en spesiell struktur og aktive ingredienser.

1
Spesiell struktur

Pedigree® DentaStix®® har en unik x-form, og det er vitenskapelig dokumentert at med daglig fôring vil den spesielle strukturen være med på å redusere tannstein med opptil 80 %.

2
Aktive ingredienser

Pedigree® DentaStix® inneholder to aktive ingredienser (natriumtripolyfosfat og sinksulfat), som blander seg med kalsiuminnholdet i spyttet, og dette reduserer dannelsen av tannstein. Det betyr at plakken forblir myk lenger og er lettere å fjerne ved å tygge Pedigree® DentaStix®.

Myter om Pedigree® DentaStix® LES MER
Myter om Pedigree® DentaStix®
Myth: Min hund spiser en DentaStix® så raskt at den sikkert ikke virker

Svar: Vår forskning viser at selv når en hund bare bruker 40-50 sekunder på å spise en Dentastix®, så vil den likevel tygge mellom 90 og 130 ganger. Dette gjør en stor forskjell for plakken og tannsteinen på tennene. Så du trenger ikke å bekymre deg over at hunden din spiser raskt.

Myth: DentaStix® inneholder mange kalorier

Svar: DentaStix inneholder ikke mange kalorier – en mellomstor DentaStix® inneholder kun 82 kalorier. Hvis du vil være helt sikker på at hunden ikke går opp i vekt, kan du redusere mengden fôr som du gir den ved spisetid en anelse, for å kompensere for DentaStix®.

Myth: Det er sukker som forårsaker dentale problemer hos hunder – akkurat som hos mennesker

Svar:Hundens munn er ikke så lik vår som du kanskje skulle tro. Hunders spytt inneholder andre stoffer, så de er ikke like utsatt for tannråte som vi fordi vi spiser for mange søtsaker. Tannkjøttsykdom er et alvorlig problem for hunder, så det viktig å hindre dannelse av plakk og tannstein, slik at de bevarer et sunt tannkjøtt også i høy alder.

Tannhelse – vanlige spørsmål LES MER
Myths about Pedigree® DentaStix®
Får ikke alle hunder før eller senere tannkjøttsykdom – det er vel sånt som skjer når de blir gamle? Hunden min har dårlig ånde. Kan det være problemer med tenner og tannkjøtt som er årsaken? Hva er forskjellen mellom plakk og tannstein? Er det sukker som forårsaker dentale problemer hos hunder – akkurat som hos mennesker? Hunden min er fortsatt en valp. Må jeg allerede passe på tennene dens? Er ikke tannkjøttproblemer et problem kun hos eldre hunder?
Får hunder tannpine? Jeg har lagt merke til at hunden har endret atferd – er det et tegn på sykdom? Hvorfor må tennene til hunder pusses, når dette ikke er nødvendig for villdyr? Jeg har prøvd å pusse hundens tenner, men enten biter den tannbørsten eller meg! Hvordan kan jeg unngå dette?