Artikkel søkvertøv

Hundens alder Velg din hunds alder eller la stå tom for å søke alle senior

Valp Voksen Senior

Frågor Velg et spesielt emne hvis du vet hva du ser etter, eller la stå tom for å søke alle artikler for alderen du velger. Alternativt, velg et emne fra våre forslag til høyre

Er du klar til å ha din egen hund?
Forberede deg for hunden
Holde hunden sunn
Ha omsorg for hunden
Lære opp hunden
Fôre hunden

Fôre hunden

Her finner du ut hva som er balansert fôring for hunden, og hvordan du får hunden over på et nytt fôr. Finn ut om hvordan hundens ernæringsbehov endrer seg med tiden, og hvordan du håndterer en kresen hund.

Tørrfôr, våtfôr eller blanding?

Det kan være vanskelig å velge mellom alle fôrtypene som er tilgjengelig. Her er vår guide som skal hjelpe deg til å foreta det beste valget for valpen.

Hvis du ser på pakningen vil du se at de fleste fôr som er tilgjengelig, beskrives som komplett fôr. De betyr at de gir all den næringen valpen trenger.

Du vil også legge merke til at du kan velge mellom våtfôr (i boks eller pose) og tørrfôr (i sekk). Hva skal du velge og hvorfor? Her er vår guide som skal hjelpe deg å velge:

Tørrfôr: mye næring i et mindre volum
Med det lave vanninnholdet kan du lagre mye fôr på liten plass. Det er praktisk hvis du har en stor hund. Tygging av fôrbitene med forskjellig form og tekstur i Pedigree Puppy Complete bidrar til rene og sunn tenner.  Noen valper vil kanskje ikke ha tørrfôr til å begynne med, men vanligvis vil de like det etter hvert. Oppbløting av fôret i litt varmt vann kan gjøre overgangen lettere.

Våtfôr: et godt måltid for hunder med stor appetitt
Et fat med våtfôr har halvparten så mange kalorier som et fat med tørrfôr. Så hvis valpen elsker å spise kan fôring med våtfôr innebære mindre risiko for overspising. Det høye fuktighetsinnholdet sørger også for at valpen får i seg mye væske, og det reduserer risikoen for urinveisinfeksjoner. For små valper er det ofte lettere å tygge og svelge våtfôr, så det er bra for kresne hunder.

Hvorfor ikke blande de to typene?
Blanding av tørr- og våtfôr er populært fordi det kombinerer fordelene: Det bidrar til å opprettholde sunne tenner og unngå problemer med urinveiene. Det gir også valpen mer variasjon og hjelper dem med å akseptere forskjellige typer fôr senere.

Med Pedigree Puppy får valpen din alltid den riktige ernæringsbalansen. Så føl deg fri til å eksperimentere og finne ut hva valpen foretrekker. Du må bare sørge for at de alltid har rikelige med friskt drikkevann slik at de har god væskebalanse.

Se vår seksjon for Pedigree valpefôr

Tørrfôr, våtfôr eller blanding?

Bookmark and Share

Relaterte artikler

Vil du prøve et annet valpefôr?
Vil du prøve et annet valpefôr? Det er alltid best at valpen starter ut med det fôret den er vant til, men gradvis endring er nøkkelen til suk... Mer >
Er hunden din kresen i matveien?
Er hunden din kresen i matveien? Hva du skal gjøre hvis hunden er sunn og frisk men ikke liker maten sin Mer >
Ta vare på valpens eller hundens tenner
Ta vare på valpens eller hundens tenner Hunder kan lide av tannkjøttsykdom, plakk og tannstein. Slik kan du hjelpe. Mer >
/hunde-og-valpestell/fore-hunden/torrfor-vatfor-eller-blanding