Waltham

Kom i bedre form og reduser risikoen for stress: Få et kjæledyr

En ny studie viser at veien til bedre helse og et sunnere liv er veldig enkel: Få et kjæledyr. Eiere av kjæledyr er nemlig ikke bare i bedre form, de er også mindre stresset og fungerer bedre i sosiale settinger, viser ny forskning

Å gi hunden eller katten sin mosjon og riktig fôr er bra for det firbente familiemedlemmet men også for de tobeinte eierne. Forskning fra det anerkjente engelske forskningsinstituttet, Waltham Centre For Pet Care and Nutrition, viser at mennesker som har kjæledyr er i bedre fysisk form er mer sosiale og betydelig mindre stresset.

Waltham har samlet informasjon fra en rekke internasjonale studier, hvor alle resultatene understreker at samvær med dyr har en positiv effekt på helsen til barn, voksne og eldre. Resultatene kan man kjenne igjen fra Dyreværne, som er en av Danmarks eldste dyrevernorganisasjoner. Hvert år hjelper de flere hundre savnede dyr tilbake til eierne sine og omplasserer omtrent 1200 dyr til omsorgsfulle hjem.

Pulsen faller når du klapper hunden eller stryker katten din
“Vi kjæledyrseiere vet hvor berikende det er å gå en lang tur i skogen med hunden, eller hvor avslappende det kan være å komme hjem etter en lang arbeidsdag og bli møtt av sine logrende familiemedlemmer. Og det er det en god grunn til. Undersøkelser viser at pulsen faller når du koser med hunden eller katten din. Stresshormonene reduseres, mens endorfinene øker”, sier direktør i det danske Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee.

Waltham

Den omfattendende undersøkelsen viser videre at det å ha kjæledyr både kan dempe bekymringer forbundet med angstrelaterte opplevelser og ha en gunstig effekt på stressrelaterte symptomer, ikke minst fordi man som hundeeier ofte har en mer aktiv livsstil.

“Vi vet også at eldre på pleiehjem som har katt eller får besøk av hunder blir gladere og friskere”, poengterer Rikke Christensen-Lee.

Ofte omtalt som barnas beste venn
Men det er ikke kun eldre som drar nytte av å være sammen med våre firbente venner. Den engelske undersøkelsen viser også at kjæledyr kan ha en spesiell rolle i barns utvikling. Barn omtaler ofte familiens hund, katt eller kanin som sin aller beste venn. Å ha et kjæledyr er samtidig med på og lære barna både ansvarlighet, empati og omsorg.

Waltham

“Når vi snakker med familier om kjæledyr, omtales de ofte som en del av familien. For mange barn er hunden eller katten deres beste venn og ofte den de betror seg til med opplevelser og tanker. Kjæledyrene har en viktig funksjon, både når det handler om det emosjonelle og trygghetsskapende men også når det dreier seg om det aktive og fysiske”, avslutter Rikke Christensen-Lee.

WALTHAM er Mars Petcares globale forsknings- og kunnskapssenter for kjæledyrsernæring og senteret er verdensledende innen forskning og ernæring til katter og hunder, samt innen samspillet mellom mennesker og dyr.

I mer enn 50 år har WALTHAM Center for kjæledyrsernæring vært verdensledende innen forsking på kjæledyrsernæring og dyrs helse. Waltham Center for Pet Nutrition ligger i Leicestershire, England. Det er et senter som lever opp til toppmoderne standarder og hvor forskning og utvikling fra alle verdens firmaer som jobber med husdyrsbehov i Mars-konsernet, forenes for å imøtekomme kjæledyrenes behov på en praktisk måte.

Les mer om Waltham >>
/waltham.aspx