img-space

Fakta om Pedigree® hundemat

Her finner du fakta om hva hundematen vår inneholder, og hvordan vi velger ut hver ingrediens slik at den passer for behovene til hunden din.

KJØTT OG ANIMALSKE DERIVATER

KJØTT OG ANIMALSKE DERIVATER

Det totale innholdet av kjøtt og animalske derivater er opptil 65% for våtmaten vår og opptil 39% for tørrmaten vår.

‘Kjøtt og animalske derivater' er en juridisk term som beskriver de delene av et dyr som ikke er kjøtt, og inkluderer organer som lever, nyrer og hjerte.

Disse delene av dyret inneholder høye nivåer av viktige næringsstoffer, blant annet ulike vitaminer og mineraler. De er ofte rike kilder til aminosyrer. Lever inneholder for eksempel en svovelaminosyre som kalles taurin. Den bidrar til å holde hundens øyne og hjerte sunne.

De typene kjøtt- og animalske derivater vi bruker i Pedigree® kommer alltid fra dyr som er regnet som egnet for menneskelig konsumpsjon i samsvar med EU-regelverk.

Les mer i nasjonale retningslinjer: https://www.mattilsynet.no (opens in new window)

UORGANISKE STOFFER

UORGANISKE STOFFER

‘Uorganiske stoffer’ er en juridisk term som all dyremat er forpliktet til å deklarere på etiketten. Det er ganske enkelt et mål på mineralinnholdet. Mineraler tilsettes under produksjonen av dyrematen for å sikre at oppskriften gir en komplett og balansert ernæring til hunden din.

VEGETABILSKE DERIVATER

VEGETABILSKE DERIVATER

“Derivater av vegetabilsk opprinnelse” beskriver ingredienser som kommer fra planter. De er gode kilder til protein og i riktige nivåer kan de være nyttige for hunder, f.eks. betesaft for å bidra til at hundens fordøyelsessystem fungerer effektivt.

KORNSORTER

KORNSORTER

Kornsorter som hvete, mais og ris er karbohydratkilder. Vitenskapelig forskning viser at kornsortene i maten vår er fordelaktige som energikilde fra karbohydrater, i tillegg til fiber for å fremme en sunn fordøyelseskanal.

Vi inkluderer vegetabilske derivater og kornsorter i produktene våre for å optimalisere transittiden til maten gjennom tarmsystemet. Dette bidrar til nødvendig absorpsjon av næringsstoffer gjennom fordøyelseskanalen.

SMAK OG SUKKER

SMAK OG SUKKER

Vi bruker ikke kunstige smakstilsetninger i noen av produktene våre. Lave nivåer av naturlige sukkerarter produseres i produksjonsprosessen til noen av produktene våre, men vi tilsetter ikke fysisk sukrose eller 'bordsukker' for at maten skal smake bedre. Noe som er interessant er at hunder ikke smaker sukker på samme måte som vi gjør, så det å tilsette ekstra sukker gjør ikke maten mer smakfull for dem.

Salt

SALT

Hunder har utviklet seg til å spise et kjøttbasert kosthold som er naturlig rikt på natrium, et viktig mineral som finnes i salt. En liten mengde salt i hundens kosthold er viktig i komplett og balansert ernæring for å holde hundens stoffskifte sunt. Vi sørger for at saltinnholdet i all vår hundemat aldri overskrider de anbefalte kravene fastsatt av WALTHAM Centre for Pet Nutrition. Hunder smaker ikke salt på samme måte som vi gjør, så det gjør ikke maten mer smakfull.

TILSETNINGSSTOFFER

TILSETNINGSSTOFFER

Alle ingrediensene i dyrematen vår har et formål: Å gi ernæring, sikkerhet eller nytelse. Vår våt- og tørrmat er tilsatt vitaminer og mineraler som sørger for at hunden din får en komplett og balansert diett, og vi bruker ikke fyllstoffer i produktene våre. Alle konserveringsmidler som finnes i maten vår er godkjente som sikre under EU-regelverk, og er tilsatt for å sørge for produktsikkerhet under lagring. Våre hermetiske produkter og poseprodukter trenger ikke konserveringsmidler fordi de er beskyttet gjennom sterilisering og forsegling under produksjonsprosessen. Vi følger alltid lovgivningen og sikrer på denne måten sikkerheten til våre produkter og transparens med våre kunder.

Spørsmål og svar

Animalske derivater er en god kilde til protein og andre viktige næringsstoffer for hunder.

‘Kjøtt og animalske derivater' er den delen av et dyr som ikke klassifiseres som ‘flesk’ eller ‘kjøtt’ (strimlet muskel) og omfatter organer som lever, nyre og hjerte.

Dyremat som er komplett og balansert må inneholde alle de viktige næringsstoffene som hunden din trenger, og som de får i seg i naturen ved å spise hele dyret.

Disse delene av dyret inneholder høye nivåer av viktige næringsstoffer, blant annet ulike vitaminer og mineraler. De er ofte rike kilder til aminosyrer. For eksempel inneholder lever en svovelaminosyre som kalles taurin, den bidrar til å holde hundens øyne og hjerte sunne

Bruk av kjøtt- og animalske derivater er strengt regulert, og vi bruker bare materialer som oppfyller spesifikke kvalitetsstandarder. Alle kjøtt- og animalske derivater vi bruker i Pedigree® kommer fra dyr som er regnet som egnet for menneskelig forbruk.

De kjøtt- og animalske derivatene som er tilgjengelige for oss avhenger av sesongen, og av forsyningskjeden vår siden vi bruker de materialene som ikke trengs av menneskelige næringskjeden. Dette betyr at vi varierer noen av kjøttderivatene og de animalske derivatene i oppskriftene våre avhengig av hva som er tilgjengelig fra dag til dag for å hjelpe oss å sørge for at dyrene dine får den beste ernæringen og den beste kvalitetsmaten hver gang. På etiketten skriver vi alltid varianten som er garantert, men i tillegg til dette, kan oppskriftene også inneholde andre kjøttderivater og animalske derivater, som kylling, kalkun, lam eller innmat.

Det totale innholdet av kjøttderivater og animalske derivater i maten vår er høyere enn 4%

Krav til varedeklarasjon for dyremat fører noen ganger til etikettering som misforstås eller er åpen for feiltolking. For eksempel kan et produkt som fremheves som en oksekjøttvariant ha følgende på etiketten: ‘Kjøtt og animalske derivater (inkludert 4% oksekjøtt)’. Dette kan lede kundene til å tro at det bare finnes 4% kjøtt- og animalske derivater i produktene våre. Dette er ikke tilfellet.

Prosentandelen av et navngitt dyr er relatert til variasjonen av produktet og ikke til den totale mengden kjøttderivater og animalske derivater.

Det totale innholdet av kjøttderivater og animalske derivater i vår Pedigree® våtmat varierer fra 27% til 65%, og for Pedigree® tørrmat er det mellom 15 og 39%.

Ingrediensene som er tilgjengelige for oss avhenger av sesong, og av forsyningskjeden siden vi bruker materialer som ikke er nødvendige for den menneskelige næringskjeden. Dette betyr at vi varierer noen av kjøttderivatene og de animalske derivatene i oppskriftene våre avhengig av hva som er tilgjengelig fra dag til dag for å hjelpe oss å sørge for at dyrene dine får den beste ernæringen og den beste kvalitetsmaten hver gang. På etiketten skriver vi alltid varianten som er garantert, men i tillegg til dette, kan oppskriftene også inneholde andre kjøttderivater og animalske derivater, som kylling, kalkun, lam eller innmat.

Vi bruker bare ingredienser av høy kvalitet i produktene våre

Alle ingrediensene vi bruker i maten har en spesifikke rolle som for eksempel å gi næring, forbedre sikkerhet eller eiertilfredshet.

Det er MARS® policy å aldri bruke ingredienser av lav kvalitet. Vi har strenge spesifikasjoner for oppskriftene våre, og kommer aldri til å kompromisse på kvaliteten.

For eksempel kommer alle de animalske derivatene vi bruker fra dyr som er egnet for menneskelig konsumpsjon, og vi følger europeisk lovgivning vedrørende kildeangivelse og behandling av animalske materialer.

MARS® har strenge spesifikasjoner for ingredienser og for kvalitet, samt leverandørsikringsprogrammer designet for å sikre kvaliteten og sammensetningen av produktene våre.

Vi bruker ikke fyllstoffer i produktene våre. Alle ingredienser i produktene våre er der av en god grunn

Alle ingredienser vi bruker i dyrematen har en spesifikke rolle, som for eksempel å gi næring, forbedre sikkerhet eller eiertilfredshet.

Vi inkluderer bare kostfiber som gir ernæringsmessige fordeler. Kostfiber har en viktig ernæringsfunksjon for å bidra til å opprettholde en sunn funksjon av fordøyelseskanalen.

Alle våre produkter er lett fordøyelige noe som bare kan oppnås med ingredienser av god kvalitet og ingen fyllstoffer.

Våre hovedmåltidsprodukter er 100 % komplette og balanserte

Pedigree® hovedmåltidsprodukter er 100 % komplette og balanserte. Det betyr at de er satt sammen for å oppfylle ernæringskravene til hunden din i henhold til hundens livstrinn og livsstil. De inneholder de riktige nivåene av energi og næringsstoffer som hunden de trenger for et lykkelig og sunt liv.

All maten vår har en foringsveiledning for å hjelpe deg å sørge for at hunden din mates med de riktige mengdene kalorier for livsfasen og livsstilen hans. Næringsstoffene hunden dine trenger er satt sammen for den energien kjæledyret ditt trenger for en sunn vekt.

Maten vår fører ikke til diaré når den introduseres og gis i henhold til foringsinstruksjonene

Vi har strenge spesifikasjoner for ingrediensene vi bruker i kjæledyrmaten vår. Vi kjøper bare ingredienser fra leverandører som oppfyller vår strenge godkjenningsprosess. Vår kjæledyrmat må oppfylle strenge mål for fordøyelse.

Et av de mest synlige tegnene på en hunds helse er avføringen. Når et kjæledyr har diaré er det bekymringsfullt for eieren, og årsaken er ofte koblet til maten som kjæledyret spiser. Det er imidlertid mye mer sannsynlig at diaré er et resultat av sykdom, stress eller at hunden har spist et bytte (ville mus eller fuger), menneskemat eller mat funnet i søppelkasser eller på bakken.

En annen årsak til diaré er at kostholdet til kunden endres for fort. Husk at hvis du bytter hundemat, må du gjøre det gradvis over en periode på rundt en uke.

Matallergier

En liten prosent av kjæledyrpopulasjonen lider av allergier som for det meste er relatert til kostholdet. De fleste kjæledyrallergier er et resultat av miljøfaktorer som pollen, støv, lopper eller midd.

Matallergier hos kjæledyr er relativt sjeldent og utgjør mindre en 10 % av alle allergier. Men på samme måte som at noen mennesker ikke tåler visse ting i kosten som hvetegluten eller kumelkprotein, har et lite antall kjæledyr allergier eller er sensitive til mat som oksekjøtt, hvete eller meieriprodukter. Den eksakte ingrediensen som påvirker et kjæledyr varierer fra individ til individ, akkurat som for oss mennesker. Slike kjæledyr kan dra fordeler av spesielle dietter med utvalgte protein- og karbohydratkilder, som gis etter råd fra veterinær, for å unngå den spesifikke ingrediensen som utløser allergireaksjonen. Men slike tilfeller er i mindretall og de fleste hunder liker å spise ulike ingredienser uten problemer.

Hvis du mistenker at hunden din kanskje har en matallergi, ta den med til veterinæren. Veterinæren kan hjelpe deg med å diagnostisere alle typer problemer.

Det er vitenskapelig bevist at våre tannpleieprodukter bidrar til å opprettholde et friskt og sunt tannkjøtt og friske tenner

Våre godbiter

Sunne godbiter for glade hunder. Enten det er til trening, som belønning eller bare for lek er Pedigree® godbiter en god og ansvarsfull måte å gjøre dette på. Vi rådfører oss med eksperter i ernæring, overvekt, tannhelse og hundeatferd for å levere de beste tyggebeinene, godbitene og kjeksene. Alle våre produkter har tydelige foringsveiledninger for å bidra til å redusere risikoen for overvektige hunder. Vi bruker et maksimalt hardhetsnivå for å unngå tannfrakturer, og vi unngår ingredienser som ikke er egnet for hunder, for eksempel fluor og hvitløk.

Mer spesifikt er det vitenskapelig bevist at DentaStix DAILY og Pedigree® DentaStix 2 per uke ikke bare reduserer dannelse av plakk og tannstein, de inneholder også lite fett og er ikke tilsatt sukker, kunstige fargestoffer eller smakstilsetninger. Resten av våre Pedigree® godbiter inneholder Omega 3-fettsyrer for å holde hunden din i god form. Vitaminer bidrar til å opprettholde dens naturlige immunforsvar og mineraler, inkludert kalsium, bidrar til et sterkt skjelett. I tillegg er de fri for kunstige fargestoffer og smakstilsetninger.