Hvor mye mosjon trenger valpen din?

img_10

En halvtimes tur to ganger om dagen. Men du må også ta hensyn til valpens voksehastighet og kroppsform.Farene ved for mye mosjon for valpen
Det kan kanskje virke som om valpen er utstyrt med evigvarende batterier, men den trenger også mye hvile når den vokser. Jo større valpen er desto større tendens til leddproblemer, og yngre hunder kan utvikle alvorlige helseproblemer hvis de får for mye mosjon.

Ta det rolig til å begynne med
Hvis du går for hardt ut i starten kan både du og valpen ende opp stive og slitne. Stell etter turen er også viktig: Du må sørge for skygge og kjølig vann på varme dager, og en varm, trekkfri plass for hvile om vinteren.

Tilpass mosjonen etter rasen
Det er åpenbart at en Whippet trenger en mer utfordrende tur enn en Basset Hound.  Men det er ikke alle som vet at kortnesede raser som Bulldog, Boxer og Mops blir fort andpustne og har godt av kortere og hyppigere turer isteden. (Hvis valpen peser tungt, puster uregelmessig, raver eller nesten ikke puster - da må du få den til veterinær raskt.)

Opplæring er også mosjon
Regelmessig mosjon er ikke bare sunt for valpens kropp. Det sørger også for at de ikke kjeder seg, og det forhindrer destruktiv adferd. Det å legge inn mange opplæringsøkter i mosjonen er en fin måte å oppnå dette på.
Det er en god idé å lære valpen tidlig hvordan den går pent ved siden, istedenfor å la den gå foran å dra hele tiden. Prøv ut tipsene i vår Opplæringsvideo for å se hvordan det gjøres.

Leker
Leker som baller og frisbee er morsomt for dere begge. Men ikke riv noe ut av valpens munn, fordi valpens tenner ikke tåler voldsom lek ennå.

Prøv å holde deg til en rutine
Valper er vanligvis mest aktive om morgenen og om kvelden, så det er best å gi dem mosjon da - før de har fått måltidet sitt. Hvis været er dårlig kan du korte ned turen, men prøv å unngå å hoppe over den fordi valpen vil savne rutinen. En kveldstur sørger for at valpen blir fornøyd og avslappet når du trenger at de er akkurat det.

Pedigree® Feeling Happy