Vaksinasjoner

Img_9

Beskytt valpen din
Valper er sårbare for ubehagelige infeksjoner, inkludert valpesyke, smittsom med hundehepatitt, parvovirus og rabies. Mens hunden fremdeles er hos moren får de en midlertidig beskyttelse gjennom morsmelken.

Når valpen er avvent skal de ikke leke med andre hunder – eller leke der hvor andre hunder har vært – før sin andre vaksinasjon.

Valpens første vaksinasjon skal tas ved åtte ukes alder. Denne må følges opp med en andre vaksinasjon to til fire uker senere. Så når du får valpen må du sørge for å at du også får informasjon om valpens vaksinasjoner - hva de ha fått så langt og hva de skal ha.

Prøv å registrere valpen hos en veterinær så snart du kan, og bestill time i god tid. Veterinærer kan hjelpe med alle mulige spørsmål rundt helse og stell av hunden, så du må bare skrive en liste.

Årlig ettervaksinasjon for alle hunder
For å holde hunden frisk må den ha en ettervaksinasjon hvert år.

Hvorfor trenger hunden min vaksinasjoner?
Vaksinasjoner beskytter hunden din mot sykdommer, og noen av disse er livstruende og kan lett smitte til andre hunder.

Valpens første vaksinasjon vil normalt bli gjort rundt åtte ukers alder, med en dose nummer to ved 12 ukers alder. Valpen din vil ikke ha full beskyttelse før to uker etter den andre vaksinasjonen blir virksom. Etter det må den ha en årlig ettervaksinasjon for å opprettholde hundens immunitet.

Vaksinasjonen mot kennelhoste anbefales også for alle hunder som skal ha et opphold på kennel, eller som skal være i kontakt med mange andre hunder, for eksempel på hundeskoler eller hundeshow.

Parvovirus – viktigheten av vaksinasjon
Parvovirus er meget smittsomt og ekstremt farlig. Det påvirker innvollene, lymfevev og beinmarg på valper, og forårsaker raskt tap av appetitt, feber, oppkast, diaré – og i over 90 % av ubehandlede tilfeller, død.

Parvovirus er bare én av grunnene til at det er så viktig å få hunden vaksinert samt å hindre at de har kontakt med andre hunder eller avføring før dette er gjort. Direkte kontakt mellom hunder er ikke nødvendig for smitteoverføring - virus kan leve i jorden i opptil ett år, så bare det å slikke på bakken kan være nok.

Hvis du mistenker at hunden din kan ha vært i kontakt med parvovirus må du handle raskt. Jo før en veterinær setter i gang behandling desto mindre permanent skade vil viruset gjøre.

Pedigree® Feeling Happy