Bading av hunden eller valpen

Img_9

Tidligere pleide man å bade hunden to ganger i året. Det var et skikkelig basketak, eieren mot hunden. I dag finnes det hundesjampoer som ikke fjerner all naturlig olje fra pelsen. Hvis du forbereder deg godt kan bading være en flott opplevelse for både deg og hunden.

Bading trenger ikke skje regelmessig. Men hvis hunden har rullet seg i noe som ikke lukter godt, eller hvis pelsen er full av søle, er det på tide å putte den i badekaret.

Start med børsting
Hvis hunden ikke allerede er våt skal du starte med å børste pelsen for å bli kvitt floker - vann kan gjøre flokene verre. Så sørger du for nok lunkent vann i karet slik at det står opp til knærne på hunden - eller skru på dusjen med en behagelig temperatur. En glisikker matte er også en god idé.

Vaske hunden
Så løfter du hunden opp i karet med masse oppmuntring og ros. Hold den på plass med én hånd og vask med den andre. Eller du kan bruke dusjhodet og holde det helt nær hundens pels slik at den ikke blir nervøs. Bruk hundesjampo og sjamponer forsiktig over hele kroppen. En myk malekost kan være fin til å rengjøre mellom poteputene. Bruk en svamp til å vaske ansiktet - og være forsiktig så hunden ikke får såpevann i øynene.
Skyll grundig med rent, lunkent vann slik at du får ut all sjampo.

Tørke hunden
Så presser du vann ut av pelsen med hendene før du tørker den med et par håndklær. Husk at det du ikke tørker av vil hunden riste av! Nå kan du bruke en hårtørker hvis du vil, men med lav varme og hold den unna hundens ansikt.
En siste ting: Kontroller at hundens ører er helt tørre, for bakterier elsker fuktige ører. Så skal du rose og belønne hunden og krysse fingrene for at den ikke dukker rett ned i søla igjen.

Pedigree® Feeling Happy