Leke med din hund eller valp

Leke med din hund eller valp

Som valper elsker alle hunder å leke. Dagen er ikke helt som den skal være for en ung valp uten et par viltre lekestunder. Men eldre hunder kan lære nye triks også. Lek er også en fin anledning til å sosialisere unge og gamle hunder, og til å lære dem grunnleggende lydighet på en morsom måte.

Her er noen grunnregler for leken slik at du kommer godt i gang.

  • Vær forsiktig med unge valper, for de er ofte mindre hardføre enn de ser ut til.
  • Ikke legg inn for mye konkurranse eller aggressivitet i leken – drakamp og bryting kan lære hunden til å bli aggressiv mot andre mennesker eller hunder.
  • Unngå å leke med pinner eller steiner – pinner kan flise seg opp i hundens munn og steiner kan skade tennene.
  • Hunden din må lære seg å høre på deg – og hvis den ikke gjør som du sier skal du stoppe leken og ignorere hunden.
  • Hvis hunden biter eller småbiter under lek, stopp leken umiddelbart og ignorer hunden inntil den har roet seg ned.

Leker

Velg leker som er laget for hunder - faste, elastiske leker som ikke kan svelges eller bites i stykker.

Leker du kan prøve med hunden

Hente
Hunden kan lære samarbeid og selvkontroll gjennom å leke "hent!" og "slipp!". Erfarne hundeinstruktører sier at gode ferdigheter i henting er en god start. Retrievere er avlet frem for nettopp denne ferdigheten, men de fleste andre raser vil også elske denne leken.

Gjemsel
Én person holder hunden mens den andre personen gjemmer seg. Når den første personen (la oss kalle ham Jan) har gjemt seg, sier du "Hvor er Jan? Finn Jan!" og så går du rundt i huset med hunden. Når dere finner Jan skal dere gir hunden masse ros og en godbit. Snart raser de rundt og finner familiemedlemmene når du sier navnet. Sporhunder stortrives med denne leken, og det blir ekstra morsomt hvis du har et stort hus!

Finne ting
Dette er den samme leken som gjemsel, men med hundens favorittleketøy eller godbit. Hvis dere leker regelmessig kan hunden lære mange nye ord.

Slå på klokken
Denne leken lærer hunden å reagere raskt på kommando, uansett hvor oppspilt den er. Sett bånd på hunden og få dem skikkelig engasjert i en lek. Så gir du plutselig en velkjent kommando som "sitt". Pass på å gå stille og rolig. Led hunden inn i stilling om nødvendig.

Når hunden sitter skal du rose den og så starte leken på nytt. Hvis dere trener på dette vil hunden lære å adlyde deg umiddelbart uansett omstendigheter.

Pedigree® Feeling Happy