Lopper

Dog_19

Lopper er den vanligste parasitten på hunder. De kan gi kraftig kløe og allergiske reaksjoner, og kan også være bærer av bendelorm. Så hvordan kan du finne og bli kvitt dem før de blir et problem?

Påvise lopper
Først må du lære å se tegnene: 

  • konstant kløe;
  • tørr hud;
  • en allergisk tilstand; og
  • biter seg i baken, halen eller innsiden av låret.


Hvis hunden din viser et av disse tegnene skal du undersøke huden – spesielt i nærheten av halen – og sengen deres. Hvis hunden er infisert vil du finne små klynger av svarte prikker. Dette er loppeavføring. Hvis du vil være helt sikker kan du ha noen av disse i vann – blodet i dem vil farge vannet rosa.

Jeg tror hunden har lopper – hva skal jeg gjøre?
Veterinæren din kan gi deg en egnet loppekur som ikke skader hunden. Hvis du har andre hunder eller en katt, må du huske å behandle disse samtidig.
De loppene du eventuelt får øye på vil bare være en del av infiseringen. Eggene er veldig vanskelige å se, så selv om du har behandlet hunden vil tepper og sengetøy sannsynligvis fremdeles ha egg. Du kan kjøpe effektiv loppespray for huset fra din veterinær.

Fordi lopper ofte bringer med seg bendelormlarver må du sørge for at hunden får en ormekur også.

Behandle for lopper
Fordi lopper er et så vanlig problem finnes det nå mange forskjellige behandlingsalternativer. Hva du skal velge avhenger av hvordan hunden reagerer på behandlingen, graden av infisering, og hvordan du vil gjøre ting.

Forebygge lopper
Du klarer ikke å hindre at hunden får lopper. Men daglig pelsstell er den beste måten å bli kvitt dem på tidlig. Bruk en fintannet kam og drukne alle lopper du finner i såpevann.

Pedigree® Feeling Happy