Slik tar du vare på hunden eller valpen din

Slik tar du vare på hunden eller valpen din

Det er lurt å skape daglige pleierutiner – det er en veldig fin måte å omgås med hunden din på samtidig som du tar vare på hundens pels.

Daglig børsting fjerner døde hårstå, smuss og eventuelle parasitter som hunden har fått med seg på lufteturen. Velg en børste som er utformet for din type hund – en som passer til hundens størrelse og pels.

Det er også en god mulighet til å sjekke hundens klør, øyne, ører og tenner.

Klipping av klør

Hvis hunden din ofte går på harde overflater, for eksempel fortau, blir klørne vanligvis ikke for lange. Ellers bør du klippe klørne regelmessig slik at hunden din kan gå uten problemer. Spør veterinæren din eller en profesjonell hundepleier om å vise deg hvordan man gjør det.

Øyne og ører

Hundens øyne og ører skal alltid være rene. Du kan rengjøre området rundt hundens øyne forsiktig med en bomullsklut. Det samme gjelder for ørene, men pass på at du ikke pirker for langt inn – ørene er sensitive.

Tenner og tannkjøtt

Det kan være vanskelig å ta hånd om hundens tenner og tannkjøtt. Finn ut hvordan du børster tennene på hunden din i avsnittet om munnpleie. Fra omtrent seks måneders alder kan du hjelpe til å forebygge tann- og tannkjøttproblemer med Pedigree® DentaStix. Det er vitenskapelige bevist at disse reduserer forekomsten av tannsten med opptil 80 %.

Stell pelsen

Hunder med strihåret pels som terriere og pudler, må klippes hver sjette til åttende måned. Hunder med glatt pels, som cocker spaniel, bør klippes hver tredje måned. Det varierer også fra rase til rase så spør oppdretteren din, veterinæren din eller en profesjonell hundepleier hvis du er usikker.

Pedigree® Feeling Happy