Ta vare på valpens eller hundens tenner

Ta vare på valpens eller hundens tenner

Akkurat som mennesker, kan hunder lide av tannkjøttsykdom, plakk og tannstein. Et godt utvalg av myke tyggeleker hjelper til med å holde valpens tannkjøtt og tenner rene. (Harde tyggeleker anbefales ikke før ved cirka ti måneder, når røttene for de permanente tennene er fullt utviklet.)

Bein kan skade hundens tenner eller splintre seg opp og forårsake innvendige skader. Men kalsiumberikede Pedigree Puppy Tubos er et fint alternativ for valper. Formen og teksturen er spesielt utformet for å holde valpens tenner og tannkjøtt i god stand. I tillegg er de smakfulle slik at de kan brukes til belønning for god oppførsel.

Fra rundt seks måneder kan du bidra til å hindre problemer med tenner og tannkjøtt ved å begynne å bruke Pedigree DentaStix. Det er klinisk bevist at de reduserer oppbygging av plakk med opp til 80 %, og de kan bidra til at tannrens blir en daglig glede snarere enn en plikt.

Pedigree DentaStix™ finnes i flere størrelser for hunder i forskjellige størrelser (Small, Medium og Large) og de finnes i både 7-sticks ukepakke og 28-sticks pakker.

Når mister valpen min valpetennene?

I likhet med mennesker har hunder to sett med tenner men de blir født uten tenner. Som valper har hunder 28 melketenner. Melketennene begynner å falle ut når de erstattes av de permanente tennene, noe som normalt skjer når hunden er ca. 4 måneder gammel. Når melketennene faller ut, svelges de ofte av hunden, men du kan også finne dem i hundesengen eller på gulvet, noe som er helt normalt. Valpen kan være litt sår i munnen i denne perioden, og du vil trolig merke at den tygger mer. De fleste hunder har fått permanente tenner etter 6–8 måneder.

Bør jeg børste tennene til valpen?

Valper får sjelden problemer med munnhelsen, og munnen er fri for tannstein, tannkjøttinfeksjoner og dårlig ånde. Noen raser (slik som yorkshire terriere og miniatyrpudler) kan imidlertid være svært mottakelige for tannkjøttsykdommer og pådrar seg dette i en relativt ung alder, så det er viktig å få på plass sunne og effektive tannhelserutiner tidlig.
Tannpuss er den mest effektive metoden, men du kan med fordel kombinere flere ulike metoder. Det er viktig å begynne svært gradvis med tannpussen og etter hvert gjøre det til en daglig rutine for hunden. Det kan være lurt venne valpen til å få tennene inspisert før man begynner å pusse dem. Tørrfôr kan også bidra til å holde valpens tenner sunne – tørrfôret har en slipende effekt som kan redusere oppbyggingen av plakk.

Vitenskapelige undersøkelser viser at regelmessig tygging på spesialiserte tyggestenger i forbindelse med pussingen bidrar til å holde plakk og tannstein i sjakk og det bør derfor overveies som en viktig del av tannpleierutinene for hunden.  Gi valpen PEDIGREE® DENTASTIX tyggestenger fra ca. 6 måneders alder – de smaker godt og reduserer oppbygging av plakk og tannstein, noe som bidrar til å holde valpens tannkjøtt og tenner sunne og friske.

Pedigree® Feeling Happy