Ta vare på valpens poter

img_2

En valps poteputer går gjennom mye i løpet av en vanlig dag: asfalt, betong, sølete gress, grus og kanskje knust glass. Hundens poteputer er robuste, men valpens poteputer har ikke blitt harde ennå, så du må hjelpe valpen med å passe på dem.

Sjekke potene på tur
Når du er ute med hunden må du holde øye med om valpen halter eller slikker potene sine. Løfting av pote kan bety at valpen vil leke, men det kan også bety at den har såre poter som den vil at du skal se på.

Etter en tur kan du sjekke valpens poter for skarpe gjenstander eller skader. Hvis du finner noe kan du bruke en pinsett til å fjerne det, eller gå til veterinær hvis potene ser irriterte eller betente ut.

Pelsstell og stell av klør
Lang pels kan skjule smuss, så pass på at pelsen mellom valpens poteputer og klør ikke blir for lang. Hvis valpen ikke går mye på harde overflater som asfalt, må du sannsynligvis klippe klørne fra tid til annen fordi det kan være smertefullt for hunden å gå hvis klørne blir for lange.
Trimming av klør er ikke vanskelig, men du bør la veterinæren eller en profesjonell hundeklipper vise deg hvordan det gjøres fordi en feil kan føre til at valpen ikke vil at du skal gjøre det igjen.

Stell av potene om vinteren
Veisalt og grus kan gi svie i valpens poter – og munnen og magen hvis de slikker potene. Så tørk av valpen med et håndkle når du kommer hjem, og sjekk for salt eller grus mellom poteputene. En daglig smøring med vaselin er lindrende hvis valpen får tørre eller sprukne poter.

Når det er frost og vind må du ta hensyn til risikoen for forfrysning av valpens poter, nese og ører. En jakke som passer godt er perfekt i de fleste situasjoner, men hvis du skal gå mye i snø, må du vurdere potesokker.

Pedigree® Feeling Happy