En balansert diett for valper som vokser raskt

new

Som oss mennesker, trenger hunder alle matgruppene: vann, protein, karbohydrater, fett, mineraler, vitaminer og fiber. Men mengdene og sammensetningene de trenger er forskjellig fra oss. I tillegg skal hunden ha forskjellig ernæringsbalanse på forskjellige stadier i livet. Også størrelse og form må tas i betraktning. Det er mange ting som må tas hensyn til, og det kan være vanskelig for en valp å få nok næring fra hjemmelaget mat.De essensielle elementene i valpens kosthold

Vann er helt sentralt for valpens stoffskifte - og faktisk består kroppen deres av cirka 70 % vann.  Og de mister jo mye av dette hver dag og det må erstattes regelmessig, så en vannskål må til. Vann er bedre for valpen din enn kumelk, som kan gi mange valper diaré.

Protein er muskelmat, og selv om korn, ris og poteter inneholder en god del av det, er kjøtt den mest konsentrerte kilden til protein, og den letteste måten å sikre valpens raskt voksende fysikk på.

Fett er en god energikilde og fremmer opptak av vitaminer. I tillegg bidrar det også til å holde huden og pelsen sunn. Men for mye fett innebærer at valpen må spise mer for å få i seg næringsstoffene den trenger – en oppskrift på overvekt.

Karbohydrater er en viktig energikilde. I vill tilstand kan en hund kanskje få dette fra frukt og grønnsaker. I hundeföret kommer det fra ferdigkokt ris, korn og pasta. Den aktive valpen din trenger mer enn dobbelt så mange kalorier pr. munnfull enn en fullvoksen hund.

Mineraler gjør at valpen kan vokse. Alle valper trenger kalsium og fosfor til beinbygning og muskler, og jern til røde blodlegemer. Men kalsiumrikt för inneholder ofte farlige mengder fosfor. Det er veldig viktig å före valpen med nøyaktig riktig balanse mellom næringsstoffene.

Vitaminer er viktig for et sunt stoffskifte. Vitamin A er viktig for synet, vitamin B for nerver og vitamin D for beinbygningen. Mens vitamin E beskytter huden og vitamin K fremmer blodets evne til koagulere. Men til forskjell fra oss mennesker kan ikke hundene nyttegjøre seg vitamin C.

Fiber er alt det materialet i grønnsakene som ikke fordøyes, men som holder fordøyelsen i orden (og gjør det lett å plukke opp etter hunden!). For lite kostholdsfiber fører til forstoppelse – og det er ikke behagelig for valpen.

Pedigree® Feeling Happy