Hundens skiftende förbehov

img-19

Fra valp til senior - ettersom hunden din blir eldre endres behovene i forhold til för.

Valper
En valp trenger to og en halv ganger så mange kalorier som en voksen hund av samme størrelse. De trenger også større mengder med muskelbyggende protein og kalsium og fosfor til beinbygningen. Valpene har et umodent fordøyelsessystem og mindre mage, så föret skal være lett fordøyelig og skal gis som flere små måltider pr. dag.


Yngre hunder
Tidspunktet for å endre valpens för eller kaloriinntak avhenger av rasen. Små raser når voksen alder i løpet av seks til ni måneder, mens det for større raser kan ta opp til 24 måneder å nå en voksen hunds vekt. Det finnes en rekke forskjellige för som er spesielt sammensatt for yngre hunder i forskjellige størrelser.

Voksne hunder 
Voksne hunder bruker ikke så mye energi som hunder som er i vekst, så föret skal ikke ha så mange kalorier. Voksne hunder trenger også færre måltider – kun ett eller to pr. dag er bra.

Drektighet  
Drektige hunder trenger ekstra för i de siste fire ukene av drektighetsperioden. Du skal øke förmengden med 15 % hver uke fra den sjette uken i drektighetsperioden og utover.

Dieperioden   
Nyfødte valper drikker enorme mengder med melk. Så mens hundemammaen gir melk trenger hun fire ganger så mye för som vanlig, og jevn tilgang på friskt vann. Hun kan også få valpeför med høyt kaloriinnhold.

Seniorhunder    
Seniorhunder mosjonerer mindre og trenger derfor mindre för. De vil også kanskje foretrekke hyppige måltider isteden for ett stort. Tidspunktet for skifte til seniorför må vurderes ut fra den aktuelle rasen. Her er en omtrentlig veiledning: 

  • veldig store raser – 5 år;
  • store raser – 8 år;
  • små raser og mini-raser – 10 år.

Pedigree® Feeling Happy