Hva er annerledes med valpeför?

Omsorg

Tilfredsstille valpens spesielle næringsbehov

Ved 6–8 uker vil valpene være helt avvent, og de spiser 4–5 måltid pr. dag. Som valpens første måltider må du sørge for at du gir dem det de er vant til. En plutselig endring i föret kan føre til mageproblemer, så hvis du skifter valpeför må det gjøres gradvis over sju dager.

(Hvis stresset valpen opplever ved å komme til et nytt hjem fører til mageproblemer, skal du gi den kun vann å drikke ved et par måltider, etterfulgt av noen måltider med bare kokt ris inntil den igjen er klar for valpeför. Hvis oppkast eller diaré fortsetter, skal du ta med valpen til veterinær.)

Fordi valpen er veldig aktiv og i vekst, trenger den mer enn dobbelt så mange kalorier enn det som finnes i voksenför - og alt er pakket inn i et måltid i valpestørrelse. Föret må også gi alle de riktige næringsstoffene i riktig mengde til beinbygning, ledd og muskler i vekst. Og den lille munnen til valpen klarer kanskje ikke å håndtere kjøttstykker eller förbiter (kjeks) som er laget for fullvoksne hunder.

40 års forskning ligger bak når vi sikrer at Pedigree valpeför har nøyaktig riktig ernæringsbalanse for valper i vekst, med et ideelt forhold mellom protein, fett, karbohydrater, mineraler og vitaminer. Det er også enklere for valpens mage å fordøye enn hjemmelaget mat.

Med Pedigree har valpen din et valg mellom våtför (i bokser eller poser) eller tørrför. Det er også vanlig å kombinere disse to typene. Tørrför skal trekke i lunkent vann i cirka 20 minutter før föring. Og uansett hva valpen spiser må du sørge for at friskt vann alltid er tilgjengelig.

Hvis valpen ikke jafser i seg föret sitt med en gang, skal du ikke lokke den med godbiter eller mate den fra hånden. Dette kan føre til rotete matvaner. Hvis valpen ikke har spist opp maten etter 30 minutter skal du fjerne den og gi friskt för til neste måltid. Valpen vil raskt lære seg å spise föret du setter frem.

Du kan gi hunden et begrenset antall godbiter i opplæring mellom måltidene, som f.eks. Pedigree Puppy Markies. Men du skal bare gi dem mattilskudd ved for eksempel sykdom eller etter råd fra veterinær.

Pedigree® Feeling Happy