Hvilke vitaminer trenger hunden?

img_12

De rette vitaminene bidrar til at hundens kropp vokser og reparerer seg selv. Men for mye av visse vitaminer kan være skadelig for helsen.

Vitaminer hjelper hundens kropp med å nyttegjøre seg andre næringsstoffer – og uten riktig balanse i vitaminene vil ikke kroppen vokse eller reparere seg selv slik den skal. Den enkleste måten å oppnå et balansert vitamininntak på gjennom föret, er å gi hunden et balansert hundeför som Pedigree.

Hunden din trenger vitaminer fra to forskjellige grupper: Vannløselige vitaminer, C og B-kompleks, og fettløselige vitaminer A, D, E og K.


Vannløselige vitaminer, C og B-kompleks

Disse vitaminene hjelper hundens kropp med å bygge tenner og bindevev. Fordi de løses opp i vann blir de kontinuerlig transportert rundt i hele kroppen – så regelmessig påfylling er nødvendig. Men: Mens de forskjellige formene av vitamin B må komme fra hundens för, produseres vitamin C naturlig i kroppen.

Det å tilføre ekstra vitamin C i hundens mat kan føre til alvorlige helseproblemer, så med mindre hunden har fått dette foreskrevet av veterinær må du holde deg unna vitamin C-tillegg.


Fettløselige vitaminer A, D, E og K

Disse vitaminene finnes i dyrefett. Hundens kropp tar opp disse gjennom fordøyelsen og lagrer dem for senere bruk. En opphopning av for mye av én av disse vitaminene kan føre til fysiske avvik, spesielt i skjelettet.

Derfor er det ikke noen god idé å gi hunden din förtillegg med mindre veterinæren foreskriver disse for spesielle helseproblemer.

Her ser du hva vitaminene A, D, E og K gjør. 

  • Vitamin A er blant annet bra for synet.
  • Vitamin D hjelper kroppen med å ta opp kalsium til beinbygningen.
  • Vitamin E hjelper kroppen med å lage røde blodlegemer.
  • Vitamin K bidrar til at blodet koagulerer og danner skorpe på sår.

Uansett hva du bestemmer deg for å föe hunden med, er den avhengig av at du sørger for at den får den rette balansen av vitaminer i föret.

Pedigree® Feeling Happy