Hvilke vitaminer trenger hunden?

De rette vitaminene bidrar til at hundens kropp vokser og reparerer seg selv. Men for mye av visse vitaminer kan være skadelig for helsen.

Vitaminer hjelper hundens kropp med å nyttegjøre seg andre næringsstoffer – og uten riktig balanse i vitaminene vil ikke kroppen vokse eller reparere seg selv slik den skal. Den enkleste måten å oppnå et balansert vitamininntak på gjennom föret, er å gi hunden et balansert hundeför som Pedigree.

Hunden din trenger vitaminer fra to forskjellige grupper: Vannløselige vitaminer, C og B-kompleks, og fettløselige vitaminer A, D, E og K.


Vannløselige vitaminer, C og B-kompleks

Disse vitaminene hjelper hundens kropp med å bygge tenner og bindevev. Fordi de løses opp i vann blir de kontinuerlig transportert rundt i hele kroppen – så regelmessig påfylling er nødvendig. Men: Mens de forskjellige formene av vitamin B må komme fra hundens för, produseres vitamin C naturlig i kroppen.

Det å tilføre ekstra vitamin C i hundens mat kan føre til alvorlige helseproblemer, så med mindre hunden har fått dette foreskrevet av veterinær må du holde deg unna vitamin C-tillegg.


Fettløselige vitaminer A, D, E og K

Disse vitaminene finnes i dyrefett. Hundens kropp tar opp disse gjennom fordøyelsen og lagrer dem for senere bruk. En opphopning av for mye av én av disse vitaminene kan føre til fysiske avvik, spesielt i skjelettet.

Derfor er det ikke noen god idé å gi hunden din förtillegg med mindre veterinæren foreskriver disse for spesielle helseproblemer.

Her ser du hva vitaminene A, D, E og K gjør.
  • Vitamin A er blant annet bra for synet.
  • Vitamin D hjelper kroppen med å ta opp kalsium til beinbygningen.
  • Vitamin E hjelper kroppen med å lage røde blodlegemer.
  • Vitamin K bidrar til at blodet koagulerer og danner skorpe på sår.
Uansett hva du bestemmer deg for å föe hunden med, er den avhengig av at du sørger for at den får den rette balansen av vitaminer i föret.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy