Hvorfor matrester ikke er den beste dietten for din valp

img_5

Valpens luktesans er tusen ganger mer følsom enn din. Så det er ikke så rart at den er så interessert i søndagssteken. Den vil helt sikkert prøve seg (og snapper nok til seg ting som faller ned før du rekker å reagere). Men det er ikke smart å venne dem til å få matbiter ved bordet.Noen av ingrediensene kan være skadelige

Sukker er ikke bra for hundens tenner, krydder irriterer valpens fordøyelsessystem og for mye fett eller melkeprotein kan forårsake diaré.

Valpen din kan bli kresen i matveien.
Hvis valpen din får en idé om at mat fra bordet er bedre, kan du få problemer med å få den til å spise det vanlige föret.

Valpen kan begynne å tigge mat fra fremmede
I parken vil valpen oppdage at det å tigge mat fra folk på piknik er en fin måte å få oppmerksomhet på. Men avhengig av hva de får, kan det ende opp med mageproblemer på veien hjem. Og når de blir større kan tiggingen være irriterende eller skremmende for barn.

Et kosthold uten riktig balanse kan påvirke valpens vekst
Hvis valpen spiser seg mett på matrester går de glipp av noen av næringsstoffene de trenger i den viktige vekstprosessen. Hvis valpen eksempelvis får for mye fosfor, vil kroppen miste viktig kalsium for å kompensere, slik at beinbygningen lider. Eller det kan ende opp med at de rett og slett spiser for mye – og blir overvektige.

Kjærlighet, ikke matrester
Det valpen din virkelig trenge er din kjærlighet og oppmerksomhet, og godbiter er ikke en god erstatning. Sett frem hundens mat før du selv spiser, så ligger de lykkelige i kurven sin mens du spiser. Hvis du allerede har vent valpen til å spise matrester, må du ignorere den når du spiser og gi masse oppmerksomhet etterpå isteden. Da vokser den opp som en bedre sosialisert, sunnere og lykkeligere valp.

Pedigree® Feeling Happy