Problemfrie måltider for valper

Dog_20

Valper trenger en regelmessig föringsrutine. Med disse tipsene kan du sørge for at valpens måltider blir problemfrie.

Unge hunder spiser mindre för enn voksne hunder, men de spiser oftere. Gi valpen din det samme antall måltider hver dag, på følgende måte: 

  • Små valper: 4 til 5 små måltider pr. dag inntil de er 10 uker gamle.
  • Fra 10 uker til 5 måneder: 3 måltider pr. dag.
  • Etter 5. eller 6. måned: 2 måltider pr. dag.


Valpens innebygde klokke vil sette i gang fordøyelsen på det vanlige middagstidspunktet, uansett om du setter frem föret eller ikke. Hvis du ikke holder deg til en rutine vil den ikke være sulten når du setter frem för. Og hvis du venter for lenge kan det gi valpen mageproblemer.

Bruk en skål i keramikk eller rustfritt stål som står støtt til för og vann. Plastskåler vil sannsynligvis ende som tyggeleketøy, og tannmerkene kan bli et sted der bakterier trives. En tung skål vil også være vanskeligere for valpen (og deg) å velte ved et uhell.

Hvis valpen har lange ører som kan bli hengende ned i för og vann, skal du lete etter spesielle smale skåler for å holder ørene rene og tørre.
Sørg for at valpen din ikke blir forstyrret mens den spiser, ellers kan de venne seg til uryddige spisevaner eller begynne å spre maten rundt i huset.
Gi den opp til 30 minutter til å spise opp maten. Etter denne tiden tar du vekk det som står igjen og serverer ferske för ved neste måltid. Friskt vann skal være tilgjengelig hele tiden.
Etter at den har spis vil valpen kanskje trenge litt ro og fred, eller en liten lur for å sørge for at maten fordøyes ordentlig. Så planlegg turer før og ikke etter måltidet!

Pedigree® Feeling Happy