Tørrför, våtför eller blanding?

img_21

Det kan være vanskelig å velge mellom alle förtypene som er tilgjengelig. Her er vår guide som skal hjelpe deg til å foreta det beste valget for valpen.

Hvis du ser på pakningen vil du se at de fleste för som er tilgjengelig, beskrives som komplett för. De betyr at de gir all den næringen valpen trenger.

Du vil også legge merke til at du kan velge mellom våtför (i boks eller pose) og tørrför (i sekk). Hva skal du velge og hvorfor? Her er vår guide som skal hjelpe deg å velge:

Tørrför: mye næring i et mindre volum

Med det lave vanninnholdet kan du lagre mye för på liten plass. Det er praktisk hvis du har en stor hund. Tygging av förbitene med forskjellig form og tekstur i Pedigree Puppy Complete bidrar til rene og sunn tenner.  Noen valper vil kanskje ikke ha tørrför til å begynne med, men vanligvis vil de like det etter hvert. Oppbløting av föret i litt varmt vann kan gjøre overgangen lettere.


Våtför: et godt måltid for hunder med stor appetitt

Et fat med våtför har halvparten så mange kalorier som et fat med tørrför. Så hvis valpen elsker å spise kan föring med våtför innebære mindre risiko for overspising. Det høye fuktighetsinnholdet sørger også for at valpen får i seg mye væske, og det reduserer risikoen for urinveisinfeksjoner. For små valper er det ofte lettere å tygge og svelge våtför, så det er bra for kresne hunder.


Hvorfor ikke blande de to typene?

Blanding av tørr- og våtför er populært fordi det kombinerer fordelene: Det bidrar til å opprettholde sunne tenner og unngå problemer med urinveiene. Det gir også valpen mer variasjon og hjelper dem med å akseptere forskjellige typer för senere.
Med Pedigree Puppy får valpen din alltid den riktige ernæringsbalansen. Så føl deg fri til å eksperimentere og finne ut hva valpen foretrekker. Du må bare sørge for at de alltid har rikelige med friskt drikkevann slik at de har god væskebalanse.

Pedigree® Feeling Happy